Press "Enter" to skip to content

Združenie V7 a predseda SAV zverejnili podporné stanovisko k riešeniu situácie na FIIT STU

Univerzita Komenského v Bratislave včera na svojej Facebook stránke zverejnila podporné stanovisko Združenia V7 a predsedu SAV (profesora Pavla Šajgalíka) k stanovisku Správnej rady k riešeniu situácie na FIIT STU. Zároveň vyjadrila podporu rektorovi STU, Miroslavovi Fikarovi.

Vo svojom stanovisku konštatujú, že rektori sú zodpovední za dianie na univerzitách, avšak nemajú dostatočné kompetencie: „Rektori nesú priamu zodpovednosť za dianie na univerzitách a za ich rozvoj, no nemajú dostatočné kompetencie ani na riešenie podobných problémov, ktoré nastali na jednej z fakúlt STU.“

„Týmto vyhlásením sa ako rektori výskumných a technických univerzít spolu s predsedom SAV pridávame k iniciatíve Správnej rady STU a týmto aj my vyjadrujeme jednoznačnú podporu rektorovi STU v jeho úsilí.,“ uzatvárajú svoje stanovisko.

Reakcia prichádza po včerajšom oznámení hromadného odchodu pedagógov z FIIT STU. Tí vo svojom otvorenom liste uvádzajú celkovo 11 hlavných dôvodov svojho rozhodnutia. Vedenie fakulty v tlačovej správe informovalo, že už „v týchto chvíľach hľadá náhrady za odchádzajúcich kolegov“.

Situáciou na FIIT STU sa bude už na najbližšom zasadnutí zaoberať aj Akademický senát STU a rektor univerzity. Zasadnutie senátu je naplánované na pondelok 29.6.

Foto: Facebook

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.