Press "Enter" to skip to content

Cenzúra na FIIT STU: Prodekan odstránil gratuláciu učiteľov

Včera sme vás vo večerných hodinách informovali o tom, že pedagógovia, ktorí pôsobili na FIIT STU, zverejnili na internom diskusnom fóre Askalot gratuláciu študentom k získaniu ocenenia Biela vrana 2020.

Celé znenie príspevku sme vám priniesli aj na našom webe, www.zanasufiit.sk.

Neprešlo však ani niekoľko hodín a pôvodný príspevok s gratuláciou bol nahradený ničnehovoriacim textom. Toto nahradenie vykonal pritom podľa záznamov z Askalotu prodekan fakulty.

Pôvodný príspevok na Askalote:

Nahradený text prodekanom:

Študenti teraz so znepokojením sledujú tieto pokusy o cenzúru v internom systéme Askalot. Ten už v minulosti čelil snahám vedenia FIIT STU o zrušenie anonymity. Toto rozhodnutie bolo napokon po masívnom tlaku zo strany študentov zrušené a anonymita bola zachovaná.

Útoky na študentov vedenie dlho ignorovalo

Kým pri gratulácii študentom k získaniu ocenenia Biela vrana zareagovalo vedenie promptne, pri útokoch na študentov k takejto reakcii neprišlo.

Neskôr sme boli svedkami útokov na študentov, tlačové správy vedenia FIIT STU a hrdinské odsúdenia tohto správania však chýbali. Dekan napokon po opakovaných výzvach a apeloch študentov na internom fóre útoky odsúdil.

Vedeniu FIIT STU sa v minulosti nepáčili viaceré satirické videá. V tlačovej správe odsúdili aj epizódu Ťažkého týždňa, ktorú pripravuje známy humorista Ján Gordulič. Reláciu pritom spojili priamo s nami, Za Našu FIIT, a to v čase, keď v rámci prebiehajúcich rokovaní vedenie deklarovalo, že nebude zverejňovať žiadne vyhlásenia. Svoju tlačovú správu vedenie po masívnej kritike zo strany verejnosti neskôr stiahlo.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.